Az extrémsport magazin
   Megosztás Twitteren
 

Hírek

VáCityJib
2011-03-05
Meghívásos Snowboard Railz verseny és buli Vácon!

 De nézzük, mi is az a VáCityJIB: egy olyan sí és snowboard rendezvény, melyet Vácott a Dunához és egyben a városközponthoz is közel, a liget szomszédságában, a „tanpálya” melletti kis dombon és környékén rendeznek meg.

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

 A profi versenyzők a domb tetején elhelyezett korláton bemutatott trükkökkel (JIB-elés) szórakoztatják majd a közönséget, melyet zsűri is értékel. A zenés, kivilágított rendezvény ingyenes, bárki eljöhet, megnézheti. Meghívtuk az xBox promótereit is, akik mobil sátrat építenek fel, melyben különböző téli, sportjátékokat lehet majd kipróbálni a konzolon.

 A JIB-elés egy, az extrém sportok területén használt fogalom, melynek lényege, hogy az extrém sportolók különböző trükköket mutatnak be egy-egy város bizonyos előre kinézett pontjain.

 A VáCityJIB fő célja a síelés és snowboardozás népszerűsítése. A szervezők egyben fel szeretnék hívni az emberek figyelmét arra, hogy e téli sportokat már hazánkban is egyre több helyen, egyre magasabb színvonalon lehet gyakorolni. Mindemellett céljuk, hogy kimozdítsák otthonról a családokat, fiatalokat, megmutassák nekik, hogy télen is van értelme a szabad levegőn tölteni szabadidejüket.

 - Vácon és környékén igen sok extrém sportoló járja az utcákat, akiknek minden alakalommal legalább a fővárosba, de általában jóval messzebbre kell utazniuk egy színvonalas rendezvény megtekintéséért. Fontosnak tartjuk, hogy Vácon is létezzen olyan színvonalas rendezvény, mint bármelyik nagyvárosban, melyet a helyiek és környékbeliek is könnyen elérnek – nyilatkozta szerkesztőségünknek Pajor Levente, a rendezvény egyik főszervezője.

 Mint azt a rendezvény másik főszervezőjétől, Nagy Tamástól megtudtuk: a rendezvényen Magyarország legjobb, profi síelői és snowboardosai vesznek részt meghívásos alapon – képviselik, népszerűsítik a sokak által szeretett téli extrém sportokat. Ők név szerint, a teljesség igénye nélkül: Liptay Dávid, Balogh Ádám, Takács Balázs, Bánkúty Bence, Lukács Trso.

 Egy ilyen versenyhez elengedhetetlen kellék a hó. Mivel az aktuális időjárás-előrejelzések alapján a hét hátralévő részében nem számíthatunk számottevő havazásra, ezért kíváncsiak voltunk, hogy miként kerül majd hó a Duna-partra a VáCityJIB megrendezéséhez.

 A főszervezőktől a következő választ kaptuk kérdésünkre: - Abban az esetben, ha nem esik nagyobb mennyiségű hó szombatig - ami sajnos több, mint valószínű -, akkor teherautón szállítunk a rendezvény helyszínére körülbelül 10 köbméternyi havat. Ezt jobbik esetben Vácról, az addig felhalmozott készleteinkből, rosszabb esetben a fóti, vagy valamelyik budapesti jégpályáról szállítjuk majd ide.

 Mint a válaszból is kiderül: a VáCityJIB rendezői mindenre elszántak annak érdekében, hogy a város sportéletét gazdagítsák egy igazán fenomenális rendezvénnyel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A VáCityJIB programja:

- 15:00-kor a terep előkészítése után riders meeting, azaz megbeszélést tartunk a versenyzőkkel. A versenyen kizárólag meghívott sportolók vehetnek részt. Ekkor kezdődik az edzés is. A riderek kipróbálják a korlátot, felkészülnek a megmérettetésre.

- 15:30-kor Hivatalos megnyitó. A versenyt Pető Tibor alpolgármester nyitja meg, ekkor nyitjuk meg az Urbán Kiállítást (Slip & Titus művei) is mely egészen az esemény végéig megtekinthető.

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

Rail

- 16:30-tól kezdődik a slide verseny. A csúszáshoz a domb tetején felállított gyorsító ad majd lendületet. (a gyorsító egy 2,5 méteres rámpa, melyet Manninger Máté többszörös magyar bajnok snowboardos biztosít számunkra)

- 16:30-tól - 18:00-ig tart a verseny.

Szabályzat: A verseny másfél órás szabad verseny (ún.: Jam). Egy órán keresztül minden profi versenyző annyit csúszik, amennyit tud. A stílus és nehézségi fok alapján a trükkök összességét értékeli a zsűri, így lehet bejutni a döntőbe.

- 18:00-kor a zsűri 20-30 percet tanácskozik. 3 síelő és 3 snowboardos jut tovább a döntőbe.

- 18:30-kor Döntő

Szabályzat: A döntőben minden versenyzőnek 3 lehetősége van. A három trükkből a zsűri a két legjobbat számítja be, így alakul ki a végeredmény.

- 19:30-kor eredményhirdetés, 50-50.000 Ft pénznyeremény szétosztása az első 3 helyezettek között.

- 22:00-kor Funky R&B díjkiosztó buli a Club Divában.

További info: freedomsport.hu

Forrás: vaconline.hu

(Megosztani, "lájkolni" és persze ott lenni ér!)

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

 Megosztás az iWiW-en  Megosztás Twitteren
Legújabb cikkek
Zseniális freestyle jégkori videó Magyarországról A Nagyerdei korisok legfrissebb videója is igen ütősre sikeredett (már az előző sem volt kutya), már alig vártuk hogy megjelenjen, és nem is ...
Sörözés Level 1000 Az megvolt, hogy minden sörnyitó? :) Télen is lehet stílusosan fogyasztani, persze csak mértékkel, és ha elmúltál 18! ;)   //   ...
Karo Swen - Rúdtánc (videó) Ettől a csajtól szó szerint eláll a lélegzeted! Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ...
Damien Walters - Gravity Games (Videó) Damien Walters akrobata, parkour mester és kaszkadőr legfrissebb kisfilmjében sem kellett csalódnunk!   Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! ...
Ken Block - Gymkhana7 (videó) Ken Block Legújabb Gymkhana videójában egy öreg Ford Mustanggal csapatja Los Angelesben. Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, ny...


Szezonális ajánló
Telemark
A Telemark
"All terrain" sítechnika a régi időkből,túrázni és lesiklani is szépen lehet vele.
Trikke Skki
Trikke Skki
A 3 kerekű Trikke roller után itt a havas változat. Érdekes holmi.
Supatracks Black Diamond
Mattracks: Black Diamond motoros snowboard
Hegyek nélkül is lehet snowbardozni ezzel a szörnyeteggel.
 • Blob
  Blob Kipróbáltuk a Blob-ot, király volt!
 • Gauswheel teszt
  Gauswheel teszt Kaptunk egy Gauswheel-t és játszottunk vele kicsit.
 • Flowboard
  Flowboard Kipróbáltuk Sanchez-zel a 14 kerekű downhill gördeszkát.
 • SledDogs hókori teszt
  SledDogs hókori teszt Kipróbáltuk, rákattantunk, mert hóban korcsolyázni nagyon jó móka!
 • Lézerharc teszt
  Lézerharc teszt A Laserforce arénája nem gyerekeknek való. Vagyis nem csak nekik.
 • Viiroll teszt
  Viiroll teszt Elmentünk, teszteltük, megérte! Különleges kori Magyarországról.
 • Defendo teszt
  Defendo teszt Hogyan védd meg magadat egy szórakozóhelyen? Megnéztük, tanultunk belőle.
 • Barlang Airsoft
  Barlang Airsoft Lementünk a föld alá szétlőni egymást játékból. Azóta is járunk.
A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képet is.
© Extremesportok.hu 2012