Az extrémsport magazin
   Megosztás Twitteren
 

Hírek

Gymkhana verseny
2011-05-14
Premier, 2011. 05. 15. Tököl, repülőtér.

A legújabb motorsportőrület –Gymkhana premier hétvégén a tököli reptéren!

 Gymkhana - a szó maga különösen idétlen, mégis muszáj lesz megjegyeznünk! Jelentése sportünnepély, eredetének kutatása során pedig visszarepülhetünk az időben egészen a lovas hadseregek korszakába. Egyfajta lovas ügyességi és képességfelmérő verseny volt, de az idők során a szagos lótrágyát szerencsére felváltotta az illatos benzingőz és gumifüst. Május 15-én Magyarországra érkezik a világ legújabb autós őrülete a Gymkhana!

 Lassan mondani sem kell, hogy eme sportágban a japánok az élenjárok és első sorban hátsókerekes rizsrakétákkal űzik a gyorsulás, drift és szlalom versenyek ötvözetét képviselő gymkhana-t De hogy ismerős vizekre is evezzünk, Ken Block nevére talán mindenki felkapja a fejét, hiszen a világ legnézettebb autós kaszkadőr videója az Ő nevéhez fűződik. Az kábé lényegtelen, hogy az amerikai autóversenyző nem éppen a világ legügyesebb rallyversenyzője, de ezért is volt remek húzás tőle, amikor is inkább a Gymkhana sport első számú képviselője lett. A tavalyi évben nagymenő módjára különös képességeivel az első hivatalos amerikai Gymkhana versenyen alázta a helyi drift és rallyversenyzőket, de amire még Ő maga sem számított, hogy a sport rögtön futótűzként kezdett nemcsak az Egyesült Államokban, de Európában is terjedni.

gymkhana, verseny, premier, tököl, repülőtér, 2011. május, 15, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor, ken, block

 Magyarországon több mint 25 ezer ember ismerhette meg márciusban az új autós szakág sportágalapító bemutatóját egy show verseny keretében. A gymkhana lényege azonban a szinkronpályában rejlik ahol tömör gyönyör vár ránk, hiszen a látványos drift elemekkel teletűzdelt gyakorlatokat nem elég pontosan teljesíteni, le is kell győzni az ikerpálya ellenfelét. A szervezők a fődíjjal sem spórolnak, a döntő csatában a tét 1000 Euró és utaztatás a lengyelországi sportágalapító versenyre!

 Egy komoly rendezvényről természetesen a betétprogramok sem hiányozhatnak. Agyament ötletként IMI Team után szabadon jön a gumifüstölő verseny! Ingyenes a nevezés, így bárki szétrúghatja akár utcai autóját, na persze nem céltalanul, hisz a közönségből véletlenszerűen kiválasztott zsűri 50 ezer forintról dönthet a nyertes javára. Az igazi underground utcai hangulatról most is a Carstyling Tuning és autószépség versenyen gondoskodik, így a felhúzott csodagépek egy komoly kis forgó színpad köré gyűlhetnek. És ha már színpad, töltsük meg szép lányokkal! A szuper verdák köré a Partyzoo Miss Bikini versenye adja a kötelező körítést és várhatóan közel egy tucat lány fog érkezni. Zene is dukál ehhez a körképhez, így a Kicker dB cup a nagy sikerű páros hangnyomás versennyel elhozza nekünk a leghangosabb verdákat, a különleges „hair chair” berendezés segítségével pedig beállíthatja bárki a frizuráját! Van még valami? Naná! Mini vasak is körözni, mit körözni, driftelni fognak akárcsak a nagyok a HDSTeam RC drift bajnokságának futamán.

 Ezt az egészet talán már csak egy jópofa kedvcsináló videóval lehet fokozni, na meg persze úgy, hogy hazánk motorsport történetének egyik fontos állomását minden autósport kedvelő a helyszínen éli át! Ne feledjük tehát, - május 15-én a tököli reptér aszfaltján hazánk első szinkronpályás gymkhana versenye következik!

Programterv

Május 14.: licencszerző és edzőnap

Május 15.

Kapunyitás: 10:00, kapuzárás: 19:00

- gymkhana-edzés: 10:30–11:30

- gymkhana-kvalifikációk: 12:00-tól

- gymkhana-döntők: 15:00-tól

Megközelítés (tököli reptér, II. kapu):

 Gépjárművel: az M0-s körgyűrűről a halásztelki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig - GPS: N 47*20'24,76" - E 18*58'15,30"

 Tömegközlekedéssel: Budapestről a Vágóhídtól félóránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan menetrend szerint közlekedő autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltói A. u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz járattal Tököl-Bíróház megállóig.

Belépőjegyárak

Szombat: 900 forint/fő – 10 éves kor alatt ingyenes

Vasárnap: 2000 forint/fő – 10 éves kor alatt ingyenes

További információk:

www.gymkhana.hu

További extrém autós sportokról ITT olvashatsz!

(Megosztani, "lájkolni" ér!)

gymkhana, verseny, premier, tököl, repülőtér, 2011. május, 15, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor, ken, block

 Megosztás az iWiW-en  Megosztás Twitteren
Legújabb cikkek
Zseniális freestyle jégkori videó Magyarországról A Nagyerdei korisok legfrissebb videója is igen ütősre sikeredett (már az előző sem volt kutya), már alig vártuk hogy megjelenjen, és nem is ...
Sörözés Level 1000 Az megvolt, hogy minden sörnyitó? :) Télen is lehet stílusosan fogyasztani, persze csak mértékkel, és ha elmúltál 18! ;)   //   ...
Karo Swen - Rúdtánc (videó) Ettől a csajtól szó szerint eláll a lélegzeted! Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ...
Damien Walters - Gravity Games (Videó) Damien Walters akrobata, parkour mester és kaszkadőr legfrissebb kisfilmjében sem kellett csalódnunk!   Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! ...
Ken Block - Gymkhana7 (videó) Ken Block Legújabb Gymkhana videójában egy öreg Ford Mustanggal csapatja Los Angelesben. Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, ny...


Szezonális ajánló
Yibb
Yibb
Fordíts fel egy vasalódeszkát és hasíts le a hegyről!
Snowboard
A snowboard története
A hódeszka ami meghódította és felforgatta a téli sportok világát.
Snowshorts
Snowshorts
Szánkó a ruhán, avagy támadnak az "Extrém Shortok"
 • Blob
  Blob Kipróbáltuk a Blob-ot, király volt!
 • Gauswheel teszt
  Gauswheel teszt Kaptunk egy Gauswheel-t és játszottunk vele kicsit.
 • Flowboard
  Flowboard Kipróbáltuk Sanchez-zel a 14 kerekű downhill gördeszkát.
 • SledDogs hókori teszt
  SledDogs hókori teszt Kipróbáltuk, rákattantunk, mert hóban korcsolyázni nagyon jó móka!
 • Lézerharc teszt
  Lézerharc teszt A Laserforce arénája nem gyerekeknek való. Vagyis nem csak nekik.
 • Viiroll teszt
  Viiroll teszt Elmentünk, teszteltük, megérte! Különleges kori Magyarországról.
 • Defendo teszt
  Defendo teszt Hogyan védd meg magadat egy szórakozóhelyen? Megnéztük, tanultunk belőle.
 • Barlang Airsoft
  Barlang Airsoft Lementünk a föld alá szétlőni egymást játékból. Azóta is járunk.
A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képet is.
© Extremesportok.hu 2012