Az extrémsport magazin
   Megosztás Twitteren
 

Korcsolyás sportok

Skike
2010-03-15
SKIKE – Az új terepkorcsolya

 Az innovatív sportolás új eszköze

 Az Osztrák Otto Eder, avagy „Mr Skike” gondolt egy nagyot, és szerelni kezdett. 1997-ben megcsinálta az első, Megarun nevű, kissé kezdetleges és „home made” terepkoriját. (Szerintem kicsit olyan, mint a Dirtsurfer.)

Otto Eder Skike nordic Mr Skike, extrém, sport, extreme, sportok,

 

 A dolog bejött neki, és fejleszteni kezdett. Mountainskate néven gyártott terepgörkorikat 1998-tól, amiket folyamatosan tökéletesítgetett. Az első Skike néven futó darab 2000-ben jelent meg, azóta a mai „kori” a harmadik verzió.

 

 

Skike megarun Mountainskate Otto Eder, extrém, sport, extreme, sportok,

 Arra a kérdésre, hogy kinek ajánlott a skike, a válasz egyszerűen ennyi: mindenkinek, aki szeretne sportolni, kicsit kimozdulni a négy fal közül.
Most, hogy már közeledik az igazi tavasz, hirtelen mindenkiben újraéled a sportolás és túrázás utáni vágy. Ilyenkor a legtöbbször a kérdés inkább az, hogy mi legyen az a program, amit a téli időben ellustult végtagok is preferálnak. Erre nyújt egy új alternatívát a skike, ami egy olyan sportolási lehetőséggel kecsegtet, amit még azoknak is bátran ajánlanak, akik nincsenek edzésben.

 A skike a Nordic görkorcsolya egy fajtája, ami lehetőséget biztosít a sport szerelmeseinek, hogy új terepeken is kipróbálhassák korcsolyáikat. A skike tulajdonképpen a görkorcsolya egy olyan változata, amit a mountain bike-ok terephasználatának előnyeivel turbóztak fel. A skike név maga is a skate – korcsolya, valamint a bike – bicikli szavak kombinációjából jött létre. A két pneumatikus kerék és a robosztus váz a biciklire, míg az irányíthatóság a korcsolyára hasonlít.

Skike Otto Eder, extrém, sport, extreme, sportok,


 A biztonságos, stabil terepélményt a pneumatikus gumikkal és a hatékony fékrendszerrel érték el. A korcsolyázásnak tehát már nem jelent akadályt az erdős terület és a sziklásabb vidék sem. Fejlett biztonsági tulajdonságainak köszönhetően nedves terepen is használható.
  A fékek használata egyszerű, és hatékony 6,5 m/s2 lassulást biztosítanak. Ez az érték a kiemelkedően magas minőségi kategóriákba tartozó biciklik lassulásával egyezik meg.
A biztonság és gyorsaság itt nem zárják ki egymást. A normál görkorcsolyák nem adnak akkora biztonságot magasabb sebességnél, mint a skike.

 Minden skike V07 modell ugyanazokkal a tulajdonságokkal, minőséggel, és lehetőségekkel bír, csak a színük és a méretük lehet különböző. Minden változatnak pneumatikus kereke van, ipari minőségű kerékcsapággyal; a stabil, könnyű váz pedig minden esetben alumíniumból készült.
  A kislábúak és a gyerekek számára kifejlesztették az úgynevezett Skike-S modellt, ami csak méretét tekintve különbözik a normál skike-tól.

 

 Megosztás az iWiW-en  Megosztás Twitteren
Legújabb cikkek
Zseniális freestyle jégkori videó Magyarországról A Nagyerdei korisok legfrissebb videója is igen ütősre sikeredett (már az előző sem volt kutya), már alig vártuk hogy megjelenjen, és nem is ...
Sörözés Level 1000 Az megvolt, hogy minden sörnyitó? :) Télen is lehet stílusosan fogyasztani, persze csak mértékkel, és ha elmúltál 18! ;)   //   ...
Karo Swen - Rúdtánc (videó) Ettől a csajtól szó szerint eláll a lélegzeted! Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ...
Damien Walters - Gravity Games (Videó) Damien Walters akrobata, parkour mester és kaszkadőr legfrissebb kisfilmjében sem kellett csalódnunk!   Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! ...
Ken Block - Gymkhana7 (videó) Ken Block Legújabb Gymkhana videójában egy öreg Ford Mustanggal csapatja Los Angelesben. Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, ny...


Szezonális ajánló
Jégmászás
Jégmászás
Peches ember ne menjen...
Telemark
A Telemark
"All terrain" sítechnika a régi időkből,túrázni és lesiklani is szépen lehet vele.
SnowboardPlate
SnowboardPlate
A kötés alá szerelt lap újítás a hódeszkázás stabilitásáért.
 • Blob
  Blob Kipróbáltuk a Blob-ot, király volt!
 • Gauswheel teszt
  Gauswheel teszt Kaptunk egy Gauswheel-t és játszottunk vele kicsit.
 • Flowboard
  Flowboard Kipróbáltuk Sanchez-zel a 14 kerekű downhill gördeszkát.
 • SledDogs hókori teszt
  SledDogs hókori teszt Kipróbáltuk, rákattantunk, mert hóban korcsolyázni nagyon jó móka!
 • Lézerharc teszt
  Lézerharc teszt A Laserforce arénája nem gyerekeknek való. Vagyis nem csak nekik.
 • Viiroll teszt
  Viiroll teszt Elmentünk, teszteltük, megérte! Különleges kori Magyarországról.
 • Defendo teszt
  Defendo teszt Hogyan védd meg magadat egy szórakozóhelyen? Megnéztük, tanultunk belőle.
 • Barlang Airsoft
  Barlang Airsoft Lementünk a föld alá szétlőni egymást játékból. Azóta is járunk.
A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képet is.
© Extremesportok.hu 2012