Az extrémsport magazin
   Megosztás Twitteren
 

Állatos sportok

Aligátor birkózás
2010-04-12
Azt hiszed kemény sport a rodeó?

 A Seminole és a Miccosukee indiánok már azelőtt is birkóztak aligátorokkal Floridában, mielőtt turistalátványosság lett volna a dologból.

 Az aligátorfarmokon bemutatott show-knál a birkózás talán nem a legmegfelelőbb szó a dologra, hiszen az ember és az állat nem hempereg a földön egymásba kapaszkodva, vagy ha igen, ott már elég nagy a gáz, általában az ember szempontjából. De legalább az egyikük jól lakik. Igazából itt az állatot elkapják, majd a földre lenyomva mutatnak rajtuk különféle fogásokat. Nem árt, ha jó kondiban van hozzá a versenyző, meg a villám reflexek is jó, ha játszanak, ha valami balul sülne el.

alligator wrestling aligátor birkózás, extreme, sport, extrém, sportok, outdoor

Azt mondják kell még hozzá türelem, szívből kell csinálni, sőt állítólag az alacsony IQ is előny lehet. Ez utóbbit akár meg is tudom érteni.

A sport ugyanis (ki gondolná) nem veszélytelen. Még a kisebb példányok harapása is brutál. Az egyik birkózó, Jeremy Possman az Everglades Gator Farm embere ahhoz hasonlítja mikor elkapja egy a karodat, mintha rávágnának egy kocsiajtót, amiből 28 darab szög áll ki. Néha feszítővassal lehet csak leszedni az emberről a hüllőt. Node sebaj, a harapások jól állnak a versenyzőknek, ettől lesz tuti a show.

alligator wrestling aligátor birkózás, extreme, sport, extrém, sportok, outdoor

Mellesleg az ember nem úgy kezdi el ezt a sportot, hogy egy reggel kinyitja a szemét, majd közli, hogy aligátorokkal akarok birkózni. Lépésről lépésre tanulják meg az állatok természetét, mozgását, erejét, úgy harcolnak egyre nagyobb és nagyobb jószágokkal remélve, hogy nem aznap fogja valamelyik letépni a karjukat.

Szóval ha ezt szeretnéd csinálni, először is szegődj el egy farmra, tanulmányozd az állatokat, majd szép lassan tanulj a többiektől. Lehetőleg azoktól, akiknek megvan minden végtagjuk. Van erre iskola is, az egyetlen a világon a Colorado Gators, akik megtanítanak egy fél nap alatt hogyan kezelj egy 3 méteres aligátort.

alligator wrestling aligátor birkózás James Holt, extreme, sport, extrém, sportok, outdoor

James Holt

A valódi birkózást, amit az indiánok is csináltak, a floridai indián James Holt szeretné visszahozni a köztudatba mint sportágat. Itt egy medencében kell az állatot legyőzni, majd kihozni a partra. A bírók pontoznak mindent, beleértve a mozgást, a show-elemeket, meg persze előny az is, ha az ember hozza ki a méretes hüllőt a vízből és nem fordítva. Az állatvédők egyenlőre nem tiltakoztak, bár szerintem ez csak idő kérdése. Holt szerint van jövője a sportnak világszinten is, mert az Ausztrálok és a Thai-ok is művelnek hasonlót. Csajok is egyre többen csinálják, viszont nem árt, ha nem 20 kilós hozzá az ember.

Aligátor rodeó is létezik, az állat hátán kell ülni ameddig csak lehet, persze vízben. Ez sem piti mutatvány. Azt viszont bátran kijelenthetem, hogy erről a sportról nem fogsz olvasni a "Teszteltük" rovatunkban.

Stiga

Forrás: ehow.comroadsideamerica.com

Fotók: damncoolpics.blogspot.com

(Megosztani, "lájkolni" ér!)

extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 Megosztás az iWiW-en  Megosztás Twitteren
Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem rendelkezel felhasználói fiókkal ITT tudsz regisztrálni.

Hozzászólások

Még senki sem írt kommentet a cikkhez.
Legújabb cikkek
Zseniális freestyle jégkori videó Magyarországról A Nagyerdei korisok legfrissebb videója is igen ütősre sikeredett (már az előző sem volt kutya), már alig vártuk hogy megjelenjen, és nem is ...
Sörözés Level 1000 Az megvolt, hogy minden sörnyitó? :) Télen is lehet stílusosan fogyasztani, persze csak mértékkel, és ha elmúltál 18! ;)   //   ...
Karo Swen - Rúdtánc (videó) Ettől a csajtól szó szerint eláll a lélegzeted! Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ...
Damien Walters - Gravity Games (Videó) Damien Walters akrobata, parkour mester és kaszkadőr legfrissebb kisfilmjében sem kellett csalódnunk!   Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! ...
Ken Block - Gymkhana7 (videó) Ken Block Legújabb Gymkhana videójában egy öreg Ford Mustanggal csapatja Los Angelesben. Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, ny...


Szezonális ajánló
Snowshorts
Snowshorts
Szánkó a ruhán, avagy támadnak az "Extrém Shortok"
Noboarding
Noboarding
A NoBoard egy speciális hódeszka kötések nélkül.
Protektor Short
Protektoros short
Avagy hogyan ne verd szét a fenekedet.
 • Blob
  Blob Kipróbáltuk a Blob-ot, király volt!
 • Gauswheel teszt
  Gauswheel teszt Kaptunk egy Gauswheel-t és játszottunk vele kicsit.
 • Flowboard
  Flowboard Kipróbáltuk Sanchez-zel a 14 kerekű downhill gördeszkát.
 • SledDogs hókori teszt
  SledDogs hókori teszt Kipróbáltuk, rákattantunk, mert hóban korcsolyázni nagyon jó móka!
 • Lézerharc teszt
  Lézerharc teszt A Laserforce arénája nem gyerekeknek való. Vagyis nem csak nekik.
 • Viiroll teszt
  Viiroll teszt Elmentünk, teszteltük, megérte! Különleges kori Magyarországról.
 • Defendo teszt
  Defendo teszt Hogyan védd meg magadat egy szórakozóhelyen? Megnéztük, tanultunk belőle.
 • Barlang Airsoft
  Barlang Airsoft Lementünk a föld alá szétlőni egymást játékból. Azóta is járunk.
A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képet is.
© Extremesportok.hu 2012